Publiceringsdatum:

Världstoalettdagen 19 november

19 november är det FN:s internationella världstoalettdag. Världstoalettdagen handlar om att fira toaletten för allt den gör för oss – från att ta bort vårt avfall till att skydda vår hälsa och miljö.

Cirka 3,6 miljarder människor saknar fortfarande tillgång till en säker toalett. I Sverige har alla tillgång till bra toaletter. Men vi måste vara rädda om våra toaletter och tänka på vad vi spolar ner i dem.

När fel saker spolas ner i toaletten påverkas våra vatten negativt och skadar vattenlevande djur och organismer. Dessutom skapas problem i VA-systemen som kostar samhället och vattenanvändarna miljontals kronor i onödan.

Hushållspapper, våtservetter, bomullstopps, bindor och allt annat skräp som spolas ner orsakar stopp i ledningsnät, pumpar och reningsverk. Det i sin tur gör att ledningarna svämmar över och orenat avloppsvatten rinner ut i naturen. Dessutom kostar det samhället och vattenanvändarna miljontals kronor i extra reningsarbete. Så kom ihåg- bara tre saker hör hemma i toalettstolen- kiss, bajs och toalettpapper. Läs mer här

Denna webbplats använder cookies. Genom att fortsätta att surfa på denna webbplats samtycker du till vår användning av cookies. Ta reda på mer genom att läsa vår sekretesspolicy.

Läs mer