Renhållning

Var lämnar jag avfall?

På de flesta återvinningsstationer i Oxelösund finns behållare från Myrorna där du kan välja att skänka dina kläder vidare. På återvinningscentralen, Föreningsgatan har vi tyvärr ingen möjlighet i dagsläget att ta emot textiler och kläder för att skänka vidare. Lämnar du kläder och texilier på återvinningscentralen slänger du dem i containerna för brännbart. Karta till återvinningstationer

Häll över oljan i en plastflaska med kork som sedan kastas i brännbart. Det finns miljötrattar att hämta i Kundcenter, Sjögatan 28. En miljötratt är ett bra hjälpmedel när du ska hälla över oljan till flaskan. Läs mer om Miljötrattar här

Hushållsavfall bruna och gröna tunnan

Vissa kunder önskar papperspåsar och för matavfall som har vassa skal exempelvis färsk ananas, vindruvsstjälkar eller taggiga kärnor är papperspåsen det bästa valet. Plastpåsen kan gå sönder vid ovarsam hantering.

Ett tips är att lägga en tidning eller äggkartong i botten på kärlet samt se till att kärlet är rent o torrt. Ruska loss påsarna och då speciellt vid väderomslag och innan tömning.

Ett tips kan vara att förvara luktande matavfall exempelvis räkskal i en plastburk i sin frys. Kastas sedan i kärlet innan tömning.

Vill du ha ditt bruna eller gröna kärl tvättat och inte vill göra det själv?

Kontakta Broms Renhållning på telefon 0155-310 29 för pris och mer information.

Sommarhämtning latrin och hushållssopor

Kontakta kundcenter Oxelö Energi som då skriver ut en beställning på begärt antal kärl som sedan faktureras på kommande faktura.

Sidan uppdaterad:

Denna webbplats använder cookies. Genom att fortsätta att surfa på denna webbplats samtycker du till vår användning av cookies. Ta reda på mer genom att läsa vår sekretesspolicy.

Läs mer