Priser, avgifter och föreskrifter renhållning

Hanteringav det avfall som omfattas av kommunens ansvar utförs av Oxelö Energi. Kommunfullmäktige beslutar om Renållningstaxan.

Vi jobbar för utökad sortering och 100% matavfallsinsamling

När du sorterar ut ditt matavfall och övrigt avfall som papper, kartonger, plast, glas, metall med mera är du en miljöhjälte. Ju bättre sorterade dina sopor är desto större möjligheter finns det att använda materialen på nytt. Bäst resultat blir det om soporna sorteras redan där de uppstår, till exempel hemma hos dig.

Vi jobbar aktivt för att bli av med de sopor som bara kan gå till förbränning och uppmuntrar till utsortering av avfallet så långt det går. Med vår miljöstyrande taxa är det till exempel billigare att välja abonnemang med grönt och brunt kärl för utsortering av matavfall än ett abonnemang med endast ett grönt kärl för brännbara sopor. Det är bättre för miljön och därmed får du ett billigare abonnemang.Här hittar du aktuella prislistor samt föreskrifter.

Sidan uppdaterad:

Denna webbplats använder cookies. Genom att fortsätta att surfa på denna webbplats samtycker du till vår användning av cookies. Ta reda på mer genom att läsa vår sekretesspolicy.

Läs mer