Publiceringsdatum:

238 kg matolja samlades in under mellan januari och juni.

Insamling av matolja förebygger stopp i avloppen och ger ökad möjlighet till återvinning.

Matfett och matolja som hälls i avloppet stelnar och bildar proppar vilket kan leda till stopp i avloppet. Stopp som kan vara både kostsamma och tidskrävande att åtgärda.

En miljötratt hjälper dig att ta hand om överblivet fett utan kladd och otrevlig lukt. Skruva på Miljötratten på en vanlig PET- flaska och häll sedan överbliven olja i Miljötratten och ner i flaskan. Viktigt att vänta till oljan har svalnat. När flaskan är full lämnar du in den på återvinningscentralen eller i det Miljöskåp som finns på Järntorget. Hittills i år har Oxelösundarna samlat in 238 kg matolja som istället för att spolas ner i avloppen kunde återvinnas. Totalt sedan projektstart , för 1 år och 9 månader sedan, har 581 kg matolja samlats in.

Genom att återvinna, rena och förädla matolja sluter vi kretsloppet och matoljan kan användas till framställning av nya produkter som exempelvis tvättmedel, gummi samt biobränslen. Här kan du läsar mer om Miljötratten Länk till annan webbplats.

Denna webbplats använder cookies. Genom att fortsätta att surfa på denna webbplats samtycker du till vår användning av cookies. Ta reda på mer genom att läsa vår sekretesspolicy.

Läs mer