Publiceringsdatum:

Bli en hållbar vattenanvändare

I Sverige är det lätt att ta vatten för givet men vatten är inte en oändlig resurs och vi måsta alla hjälpas att hushålla med vårt viktiga vatten.

I Sverige gör vi av med cirka 140 liter vatten per person per dygn. Det mesta går åt till personlig hygien och toalettspolning. Bara en liten del (10 liter) går åt till mat och dryck. Men det är enkelt att bli en hållbar vattenanvändare och du behöver inte ge avkall på bekvämligheterna. Om du till exempel stänger av kranen när du borstar tänderna, minskar duschtiden till fem minuter och stänger av när du tvålar in dig, samt slutar vattna gräsmattan med renat dricksvatten, så kan vi tillsammans spara 1000-tals liter. Här kan du läsa mer om hållbar vattenanvändning.

Denna webbplats använder cookies. Genom att fortsätta att surfa på denna webbplats samtycker du till vår användning av cookies. Ta reda på mer genom att läsa vår sekretesspolicy.

Läs mer