Bli en Minimeringsmästare!

Anta utmaningen du med!

Minska på de onödiga sakerna, stressen, klimatavtrycket och spara pengar!

Minimeringsmästarna är en tävling för hushåll som under ett års tid inspireras till att leva mer hållbart och samtidigt tävla mot andra familjer i den stora Sverigekampen. Det går till på så sätt att hushållens avfallsmängder mäts under tävlingens gång, och det hushåll som lyckats minska mest vinner och blir årets minimeringsmästare. Deltagarna är dessutom med i olika utmaningar. Det kan handla om att laga mat på rester eller anordna en klädbytarträff i sitt kvarter.

Rekryteringen är stängd, men du kan fortfarande engagera dig

Deltagande familjer är redan rekryterade till Minimeringsmästarna år 2021-2022, men du som är intresserad av att lära dig mer om hållbarhet och minskad mängd avfall är välkommen att delta i Minimeringsmästarnas olika tematräffar (fysiska och digitala). Temat för de olika träffarna är

  • matsvinn
  • textil
  • farligt avfall
  • hållbar konsumtion
  • delande

Digitala minimeringsmästare

Förutom att de utvalda hushållen deltar i Minimeringsmästarna kan alla som vill kan bli Digitala minimeringsmästare. Det innebär att du deltar i tävlingen genom att göra utmaningar och dela hur du gjort det i dina sociala medier. Rapporterar du in utmaningarna på Minimeringsmästarnas webbplats har du chans att vinna mindre priser och kan stötta din kommun i kommunkampen.

Läs mer om projektet på Minimeringsmästarnas hemsida. Länk till annan webbplats.

I projektgruppen ingår Oxelö Energi och Oxelösunds kommun tilsammans med Trosa kommun Nyköpings kommun, Vingåkers kommun, Flens kommun, Katrineholms kommun, Länsstyrelsen i Sörmland, Sörmlands vatten, Trobo, Nyköpingshem. Tillsammans samverkar vi lokalt kring det nationella projektet Minimeringsmästarna. Gemensamma tematräffar genomförs både digitalt och på platser runtom i Sörmland.

Samverkan i SörmlandMinimeringsmästarna drivs av Göteborgsregionen (GR) och finansieras av Avfall Sverige samt deltagande kommuner

medalj minimeringsmästare

Sidan uppdaterad:

Denna webbplats använder cookies. Genom att fortsätta att surfa på denna webbplats samtycker du till vår användning av cookies. Ta reda på mer genom att läsa vår sekretesspolicy.

Läs mer