Publiceringsdatum:

Dags att tvätta bilen?

Det är lätt att tvätta rätt. Men tro inte på myten om att tvätta bilen på gatan är samma sak som när det regnar på den.

Regnvatten löser inte alls upp miljöfarliga asfalts- och oljerester som fastnat på din bil. För det behövs bilvårdsprodukter, som i sin tur ofta också innehåller miljö- och hälsofarliga ämnen. Om du tvättar på en biltvätt samlas de miljö- och hälsofarliga ämnena upp från bilen upp istället för att släppas ut i naturen. Vårt vatten är faktiskt det viktigaste som finns. Tack för att du tar hand om det! Läs mer om hur du kan bli en hållbar vattenanvändare här,

Denna webbplats använder cookies. Genom att fortsätta att surfa på denna webbplats samtycker du till vår användning av cookies. Ta reda på mer genom att läsa vår sekretesspolicy.

Läs mer