Publiceringsdatum:

Påverka planen för framtidens avfallshantering

Hur ska vi minska avfallet, utveckla återanvändningen och öka sorteringen? Hur kan det bli lättare att göra rätt? Nu finns ett förslag till en ny avfallsplan för Oxelösund och Nyköping, där alla invånare i våra två kommuner har möjlighet att tycka till, fram till 19 mars.

Nyköpings och Oxelösunds kommuner har tagit fram ett gemensamt förslag till en ny renhållningsordning. Förslaget finns utställt för granskning under perioden 13 februari till 19 mars 2023. Under utställningstiden har du som privatperson, förening och företag möjlighet att lämna synpunkter på förslaget.

Det har varit ett stort engagemang med bra diskussioner och vi har fått med många olika perspektiv i och med att deltagarna har varit så många och har så olika roller. Det ger oss ett bra underlag för att forma den nya planen, säger Sofia Rappestad Miljö- och renhållningschef på Oxelö Energi som är ansvarig och drivande för Oxelösunds Kommuns räkning.

På Oxelösunds kommuns webbplats kan du ta del av remissversionen. Länk till annan webbplats.

Denna webbplats använder cookies. Genom att fortsätta att surfa på denna webbplats samtycker du till vår användning av cookies. Ta reda på mer genom att läsa vår sekretesspolicy.

Läs mer