Publiceringsdatum:

Årets Minimeringsmästare utsedd

Under ett år har hushåll i Sörmland och över hela Sverige deltagit i Minimimeringsmästarna -oktober utsågs vinnaren i finalen som direktsändes från Nyköping.

Under året som gått har de tävlande i Minimeringsmästarna utmanats i att minska sitt avfall så mycket som möjligt. Vid fem olika tematräffar har de fått verktyg och lärt sig om hållbarhet och avfallsminimering genom föreläsningar och workshops. Hushållen har också testat sina kunskaper och kreativa förmåga i olika utmaningar.

Nu är tävlingen avgjord och för Sörmlands del så blev det paret Oliwia Wadle och Sebastian Johansson från Trosa som tog hem titeln årets Minimeringsmästare i Sörmland. På andra plats kom hushållet Ridell från Julita och tredjeplatsen gick tillhushållet Westin Fjellström från Nyköping.

“Det har varit ett otroligt lärorikt år och det är så skönt att känna att man inte är ensam; Minimeringsmästarna har gjort det tydligt för oss att ingen kan göra allt, men alla kan göra något” säger Oliwia Wadle.

Deltagarna i Sörmland lyckades totalt minska sitt avfall med 39%. Den sammanvägda minskningen för den nationella tävlingen blev hela 45%. Deltagarna i projektet har under året delat med sig av erfarenheter och kreativa lösningar i sociala medier och inspirerat kollegor, familj, släkt och bekanta, vilket skapat ringar på vattnet.

Minimeringsmästarna Sörmland har varit ett samarbete mellan Oxelö Energi och Oxelösunds kommun tilsammans med Trosa kommun Nyköpings kommun, Vingåkers kommun, Flens kommun, Katrineholms kommun, Länsstyrelsen i Sörmland, Sörmlands vatten, Trobo, Nyköpingshem.

Samarbetet i sig har varit värdefullt och ett bra tillfälle att agera gemensamt i ett konstruktivt och utåtriktat
hållbarhetsprojekt. En sak är säker - vi kan alla bli Minimeringsmästare!

Denna webbplats använder cookies. Genom att fortsätta att surfa på denna webbplats samtycker du till vår användning av cookies. Ta reda på mer genom att läsa vår sekretesspolicy.

Läs mer