Publiceringsdatum:

Välkomna på föreläsning med temat Hållbart mode söndag 4 september, 15.00-17.00

I Sverige köper vi i genomsnitt närmare 14 kg textilier per person och år - och nästan 8 kg slängs. Spara pengar och miljö genom att istället ta hand om dina kläder!

Välkommen på föredrag och workshop med Jennie Dahlén, modevetare och författare till böckerna "Slow fashion och "Klä barnen". På plats finns även flera utställningar på tema textil, second hand-butiker från Nyköping inspirerar med stylade skyltdockor och en skräddare som visar enkla sätt att laga hål och trasiga kläder med symaskin. 

Du kan även ta med ett plagg hemifrån som du behöver laga för att få du tips och inspiration på plats.

Minimeringsmästarna är en nationell tävling för hushåll som vill minska på de onödiga sakerna, utgifterna, stressen och klimatavtrycket. Tävlingen pågår under ett år och är nu inne på sluttampen. Oxelö Energi deltar tillsammans med Oxelösunds kommun och ett flertal andra kommuner i Södermanland. Här kan du läsa mer om projektet. Länk till annan webbplats.

Denna webbplats använder cookies. Genom att fortsätta att surfa på denna webbplats samtycker du till vår användning av cookies. Ta reda på mer genom att läsa vår sekretesspolicy.

Läs mer