Publiceringsdatum:

Oxelö Energi tar över insamlingen av returpapper på uppdrag av Oxelösund Kommun från 1 januari 2022

Enligt beslut från regeringen tar kommunerna i Sverige över ansvaret att samla in returpapper efter årsskiftet. Förändringen gäller enbart returpapper, det vill säga tidningar, tidningspapper, direktreklam, kataloger, pocketböcker och liknande produkter. I Oxelösund kommer Oxelö Energi att ansvara för insamlingen på uppdrag av Oxelösunds kommun.

I Oxelösund blir det ingen märkbar skillnad för dig som ämnar tidningar och annat returpapper på återvinningsstationerna. Behållarna kommer att vara kvar på återvinningsstationerna och du kan fortsätta att använda dem som vanligt.

Flerfamiljshus och verksamheter som har särskilda kärl för returpapper kommer att erbjudas hämtning liksom tidigare. Vi skickar ut mer information till berörda abonnenter per brev inom kort.

Det här ska läggas i kärlet för returpapper:

  • tidningar av alla slag, även veckotidningar med glansiga omslag
  • kataloger
  • reklamblad, broschyrer och andra trycksaker
  • skriv- och ritpapper

…men inte det här:

  • Kuvert och post it-lappar. Ska läggas i restavfallet (”vanliga” soppåsen).
  • Omslagspapper. Ska läggas bland pappersförpackningar.

Kommunen tar bara över ansvaret för returpapper, inte för förpackningar. Det är fortfarande till FTI (Förpacknings- och tidningsinsamlingen) du vänder dig om en återvinningsstation är överfull eller nedskräpad, gärna via formuläret på Förpackning- och tidingsinslamlingens webbplats Länk till annan webbplats..

Tack för att du återvinner!

Denna webbplats använder cookies. Genom att fortsätta att surfa på denna webbplats samtycker du till vår användning av cookies. Ta reda på mer genom att läsa vår sekretesspolicy.

Läs mer