Publiceringsdatum:

Världsvattendagen 22 mars

Världsvattendagen instiftades av FN 1992 och sker den 22 mars varje år för att lyfta fram vattenfrågor i alla dess former.

Kranvattnet är vårt viktigaste livsmedel – men också något vi lätt tar för givet. Att ha rent kranvatten ser vi i Sverige som en självklarhet. Samtidigt som många av oss köper producerat smaksatt vatten. 1 liter kranvatten kostar i genomsnitt ca 5 öre vilket blir stor skillnad mot att köpa en liter vatten i butik. Att producera och leverera en liter förpackat vatten kräver minst 300 gånger mer energi än att tappa upp en liter vatten från kranen. Det gör att kranvatten är bättre för miljön, dessutom är det alltid lokalproducerat och tillgängligt dygnet runt.

Denna webbplats använder cookies. Genom att fortsätta att surfa på denna webbplats samtycker du till vår användning av cookies. Ta reda på mer genom att läsa vår sekretesspolicy.

Läs mer